Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mussolini fasizmusának tanításai
  2013-11-23 19:30:39, szombat
 
 

Mussolini fasizmusának tanításai



A világbirodalmi római múlt ott kísértett azokban az évszázados olasz szabadságharcokban, amelyeket az apró fejedelemségekre szétszaggatott, francia, német, osztrák megszállás alatt sínylődő olasz nép folytatott csaknem a múlt század végéig. Amikor 1870-ben megalakult az egységes Olaszország, világszerte a nemzetietlen liberális gondolkozás a maga szabadkőműves páholyaival és szociáldemokrata munkásszervezeteivel a nemzeti szellem egységes kialakítását egyre nehezebbé tette.

A világháború korfordulót jelentő nagy lelki megrázkódtatásának kellett eljönnie, hogy a népi nemzet új szellemét indítsa küzdelemre a nemzetközi szociáldemokrata és liberális erőkkel szemben.

Mussolini, aki maga, mint szocialista lapszerkesztő az olasz dolgozó milliók sorsának javítását kezdetben a nemzetközi szociáldemokrácia elveinek megvalósításától várta, a lövészárokban egyre tisztábban látta azt, hogy minden nép csak saját magán segíthet és a nemzetközi szociáldemokrácia csak a nemzetközi tőkének teszi könnyebbé a helyzetét, de semmit sem tud segíteni az egyes nemzeteken belül dolgozó milliók helyzetén.

Rájött arra, hogy az állam az a gépezet, amelyen keresztül a legrövidebb úton lehet a dolgozók sorsát megváltoztatni. Hazatérve a frontról, azt kellett tapasztalnia, hogy az olasz állam a liberális kormányzat tehetetlensége és a kommunista munkásság romboló agitációja következtében rövidesen csődbe jut. Az egymást kiegészítő és az összesség érdekeit szolgálni tartozó termelő erők összefogását múlhatatlanul szükségesnek tartotta. A régi római jelvényt, a vesszőnyalábot — latinul fasces-t — tette meg feketeinges mozgalmának jelvényéül, és ezért nevezték el mozgalmát fasizmusnak.

A frontot járt feketeinges fasiszták egyik legerősebb ellenfele volt a kormány, amely a liberális, szociáldemokrata, keresztény néppárt és nemzeti pártokra támaszkodott. Ez a gyenge, tehetetlen, de magát állandóan nemzetinek tartó kormányzat jobban félt Mussolini feketeinges fasisztáitól, mint azoktól a vörös kommunistáktól, akik állandó terrorcselekményeikkel már az, egész termelést megbénították. Ennek a nemzeti kormánynak kiáltja oda Mussolini: ,,Öngyilkos politikát követ az állam, mely az őt támogató erőkkel épp úgy bánik, mint azokkal az erőkkel, melyek tagadják őt. Kétségtelen, hogy a fasizmus és az állam belátható időn belül egy lesz. A fasizmus ki tudja nyitni a kaput a törvényesség kulcsával, de arra is kényszeríthetik, hogy a kaput forradalmi úton, a vállaival feszítse be."

Az olasz király tanácsadóit messze felülmúló, bölcs előrelátással forradalom nélkül megnyitotta az utat Mussolini fasisztáinak a hatalom átvételére. És a fasizmus hirdetett tanítását gyakorlatilag is megvalósította. Minden széthúzó erőt kikapcsolt az állami életből, a munkást, mint a termelés egyenrangú tényezőjét, a népközösség szolgálatába állította. A tunya, fegyelmezetlen, kolduló olasz tömegeket fegyelmezett, sportban és katonai szolgálatban megedzett, önérzetes, dolgos emberekké változtatta át. Egy ilyen egységes szellemben összekovácsolt néppel a háta mögött mert szembeszállni Abesszínia elfoglalásakor az egész világgal és teremtette meg az olasz birodalmat. A jövő Olaszországa nem a milliószámra kivándorló, mert otthon megélni nem tudó, hanem a fasizmus szellemében megújhódott, mindenki számára munkát és megélhetést biztosító olasz birodalom.

http://betiltva.com/2010-2013/mussolini-fasizmusanak-tanitasai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fejedelemségekre, szociáldemokrata, megvalósításától, kényszeríthetik, elfoglalásakor, vesszőnyalábot, fegyelmezetlen, összekovácsolt, kommunistáktól, megvalósította, szétszaggatott, világbirodalmi, tehetetlensége, megváltoztatni, gyakorlatilag, szabadkőműves, lapszerkesztő, múlhatatlanul, megbénították, következtében, lövészárokban, szembeszállni, előrelátással, fasisztáitól, törvényesség, fasisztáinak, kialakítását, szolgálatába, támaszkodott, nemzetietlen, milliószámra, fegyelmezett, szolgálatban, összefogását, szükségesnek, tapasztalnia, világbirodalmi római, évszázados olasz, apró fejedelemségekre, múlt század, egységes Olaszország, nemzetietlen liberális, maga szabadkőműves, nemzeti szellem, világháború korfordulót, népi nemzet, nemzetközi szociáldemokrata, olasz dolgozó, nemzetközi szociáldemokrácia, lövészárokban egyre, nemzetközi tőkének, egyes nemzeteken,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png nő  Németh László tollából  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Esti kép  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Akarat  Szép napot kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kutya  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Lóhere  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Png lepke  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Kerüld el az evangélium örömén...  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akarat  Lóhere  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Nem számIt  Sokan azt tartják  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
világbirodalmi római, évszázados olasz, apró fejedelemségekre, múlt század, egységes Olaszország, nemzetietlen liberális, maga szabadkőműves, nemzeti szellem, világháború korfordulót, népi nemzet, nemzetközi szociáldemokrata, olasz dolgozó, nemzetközi szociáldemokrácia, lövészárokban egyre, nemzetközi tőkének, egyes nemzeteken, legrövidebb úton, dolgozók sorsát, olasz állam, liberális kormányzat, kommunista munkásság, egymást kiegészítő, összesség érdekeit, régi római, vesszőnyalábot &#8212, frontot járt, vörös kommunistáktól, nemzeti kormánynak, állam belátható, törvényesség kulcsával, kaput forradalmi, vállaival feszítse, olasz király, utat Mussolini, hatalom átvételére, fasizmus hirdetett, állami életből, termelés egyenrangú, népközösség szolgálatába, ilyen egységes, háta mögött, egész világgal, olasz birodalmat, jövő Olaszországa, milliószámra kivándorló, fasizmus szellemében, fejedelemségekre, szociáldemokrata, megvalósításától, kényszeríthetik, elfoglalásakor, vesszőnyalábot, fegyelmezetlen, összekovácsolt, kommunistáktól, megvalósította, szétszaggatott, világbirodalmi, tehetetlensége, megváltoztatni, gyakorlatilag, szabadkőműves, lapszerkesztő, múlhatatlanul, megbénították, következtében, lövészárokban, szembeszállni, előrelátással, fasisztáitól, törvényesség, fasisztáinak, kialakítását, szolgálatába, támaszkodott, nemzetietlen, milliószámra, fegyelmezett, szolgálatban, összefogását, szükségesnek, tapasztalnia, fasizmusanak, olaszországa, fasizmusának, olaszország, korfordulót, tanácsadóit, szellemében, megélhetést, legrövidebb, feketeinges, szocialista, kétségtelen, megnyitotta, megújhódott, világháború, mozgalmának, gondolkozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.